Scheidsrechter

E. Beeldsnijder (KNVB)

Accommodatie

Onbekend

Stompwijk was de 10-1 nederlaag in de thuiswedstrijd niet vergeten. Dat er niets te halen viel in de uitwedstrijd op het Leenderbos was de Leiderdorpers vooraf al duidelijk. Het verlies zo draaglijk mogelijk houden was het devies. Met man en macht werd een verdedigingslinie opgetrokken om Overbos van het scoren af te houden. Het was voor onze meiden dan ook best een lastige middag. Wat scoren betreft dan, het was verder 90 minuten éénrichtingsverkeer.

Had de vervelend vlagerige wind niet meegespeeld, de vizieren scherper gestaan en het nare incident vlak na de 2-0 niet plaats gevonden, wie weet had de score weer tot over de 10 kunnen reiken. Aan Pupil van de Week Liza Bemer lag het niet, die stoomde line recta richting doel om subliem de eretreffer van de wedstrijd te scoren. Dat was een mooi begin. Tja, dat incident…. Op zich een hele fijn, enthousiast en sportief team, Stompwijk, maar toen in de 38 minuut Lisa tussen twee verdedigsters doorbrak werd er hardhandig aan de noodrem getrokken. De achterste verdediger gaf een duw, de voorste verdediger een elleboog naar achteren. De duw opzettelijk, de elleboog meer een normale afhoud reactie. Beide overtredingen zouden los van elkaar gemakkelijk gekund hebben, die gebeuren gewoon, de combinatie niet…. Voor Lisa is het einde seizoen, zelfs de leek was al direct duidelijk dat het sleutelbeen gebroken was. En voor Overbos een grote aderlating, zeker met de cruciale wedstrijden de komende weken in het verschiet. Nogmaals, gewoon een onbesuisde actie van beide verdedigsters, ze waren er zelf ook behoorlijk van geschrokken. Het was niet anders, het gebeurde. De Overbos-meiden waren ook aangeslagen. Met de wrange aantekening dat Lizette hetzelfde overkwam eerder dit seizoen tegen... Stompwijk. Overigens was dat gewoon een ongelukkige val na een duel.

Links opent Rebecca de score met een prefecte kopbal in de verre hoek. Rechts schuift Lieselotte de 2-0 binnen.

Op dat moment stond Overbos al met 2-0 voor. Rebecca opende de score na een kwartier nadat de bal uit een afgeslagen corner weer loepzuiver door Femke de doelmond werd ingebogen. Pas in de 36e minuut wist Lieselotte na goed doorzetten nummer twee in de hoek te schuiven. En vlak nadat de wedstrijd weer hervat was na het ongeval met Lisa wist Kirsten de verdediging te doorsnijden. Met 3-0 werd gerust, een magere score voor wat betreft de kansen, maar de winst was wel al veilig gesteld.

Illustratief beeld voor bijna de hele wedstrijd. Een woud aan speelsters van Stompwijk, opgetrokken voor het doel. Flipperkastballen, zoals ook hier rechts tussen Lieselotte en verdedigster in. Zo nu en dan ook met een arm in plaats van voet.... Soms moest het zelfs met de langste teen of vingertop, maar Stompwijk wist de score beperkt te houden.

In de tweede helft, met de felle wind pal tegen, werd de verhouding kansen tot doelpunten nog groter. Enkel Emma wist, in de 79e minuut pas, de 4-0 aan te tekenen. Voor de rest was het continue flipperkast in het strafschopgebied van Stompwijk. Het lukte Overbos maar niet in het woud van benen die bal over de lijn te krijgen. En hoge ballen waaiden altijd in de handen van de keepster, net van het doel af, of er over. Met notabene nog de wetenschap dat de beide keepsters voor en na rust eigenlijk veldspeelsters waren. Een vaste keepster was er niet eens.

Kirsten heeft zich door de verdediging gewerkt en kan aanhalen voor de 3-0. Rechts de keihard werkende Melissa.

Maar Stompwijk bleef knokken voor het resultaat, en dat verdient toch ook een pluim. Men kon ook gewoon niet meer dan dat. Men zocht wel de aanval, maar tot meer dan een driehoekje in de verdediging en een jens naar voren was Stompwijk niet in staat. Enkel met de felle wind in de rug probeerde men nog wel eens wat schoten van 40 meter. Zowaar op eentje moest Veerle zich nog aardig strekken ook. En diep in de tweede helft viel één zo’n diepe bal precies neer voor de spits. Het enige schot op doel van redelijk dichtbij, 20 meter, die Veerle tot een redding dwong. En dat was het dan.

De bank van Stompwijk bleef maagdelijk leeg.... De coach moest vlaggen, supporters onbekend. Rechts schiet Emma diep in de tweede helft dan eindelijk de verlossende vierde treffer in het doel.

Rare wedstrijd dus, taai, taai, taai. Exact  op de seconde floot de sympathieke KNVB-scheidsrechter Beeldsnijder af. Dik verdiende overwinning uiteraard, dus natuurlijk weer een oprecht proficiat. Hard gewerkt weer, gewoon dikke pech met de afwerking. Maar de overwinning werd overschaduwd door het verlies van Lisa de komende weken, en eigenlijk rest seizoen. Sterkte Lisa! Voor alle meiden dus nu een tandje extra bijzetten in de komende weken. Sleutelwedstrijden tegen outsiders Alliance (komend weekend) en Antibarbari, de mogelijk alles beslissende wedstrijd tegen Buitenveldert daar tussenin. En ook nog de kwartfinale om de KNVB-beker tegen een 1e klasser. Het wordt mouwen opstropen tot de oksels dit keer. Heel, heel veel succes meiden! Ga er weer voor.

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER

Alle foto’s Pupil van de Week Liza Bemer: KLIK HIER

Ook Pupil van de Week Liza Bemer had haar beste beentje weer voorgezet, en bijgedragen aan de alweer 16e overwinning van dit seizoen. Dus waren de mooie cadeau's weer dik verdiend.