Nagelbijtende supporters zien VR1 toch sleutelduel winnen

Overbos VR1 (zon)

1 - 0

Kennemers (de) VR1 (zon)

21'

Competitie

2e klasse E

Datum

1 december 2019 14:30

Scheidsrechter

K. Bonnes

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Er is lichte tekening ontstaan tussen de koplopers van de tweede klasse. Maar om de aansluiting met de huidige nummer 1 te behouden, nog maar één punt verwijderd, moest VR1 deze zondag de belangrijke wedstrijd tegen De Kennemers winnen. Een tegenstander die ook aanspraak wil maken op de topposities. Overbos liet het uiteindelijk wel erg spannend worden allemaal.

Voor de feitelijke aftrap was het eerst de beurt aan Pupil van de Week Ruby Broekman om te laten zien wat ze kon. En dat ze een waar talentje is bewees ze met haar openingsgoal die door haar perfect langs de keepster geschoven werd. Zo moest het dus ook door de meiden gedaan worden.
 
 
 
  
 


  
Scheids Klaas Bonnes roept de aanvoerdsters bij zich. Na de aftrap meteen een druk zettend Overbos, Lieselotte voorop in de strijd.

Die gingen er vanaf de aftrap vol voor. De Kennemers liet zien dat het niet voor niets bovenin meedraait. Het was oppassen geblazen. Maar Overbos voetbalde overtuigend en kreeg steeds meer mogelijkheden, hoe goed gegroepeerd de tegenstander ook verdedigde. Uiteindelijk vond Lieselotte het gaatje. Lynley werd na ruim 20 minuten de diepte ingestuurd en die liet die buitenkans niet ontglippen. Met een ferme schuiver werd de 1-0 aangetekend.

  
Lynley schuift beheerst de dik verdiende voorsprong binnen. Meteen een feestje met Lisa. Het zou de winnende treffer blijken.

Daarna was het eigenlijk wachten op de tweede treffer. Kans na kans kreeg Overbos om de score te verhogen. We telden er zelfs zeven die er in hadden gemoeten, zoals dat heet. Helaas, je hebt van die dagen dat niets wil lukken. En tegenover al die kansen voor Overbos kon De Kennemers richting de rust ook nog de nodige kansen afstrepen. Gelukkig ging de aloude wijsheid, dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet, eens een keer niet op. Mede ook omdat keep Veerle de nodige reddingen verrichte. Het bleef dus bij een magere 1-0 voorsprong bij de rust, daar waar 3-1 of 4-1 niet misstaan zou hebben.

  
Twee van de vele grote kansen uit de eerste helft. Links kopt Kirsten net langs de verkeerde kant van de paal. Rechts kopt Rebecca feilloos in, maar de wegdraaiende bal scheert de lat.

Na de pauze aanvankelijk hetzelfde beeld. Weer allerlei grote kansen voor Overbos. Maar wat de meiden ook probeerden, de bal wilde er weer niet in. De Overbos supporters aan de kant hielden hun hart vast. Zeker in het laatste kwartier toen de meiden duidelijk vermoeider werden en het fysiek sterke De Kennemers er nog eens alles uitperste. Er werden steeds meer vermoeidheidsfoutjes gemaakt waardoor de Kennemers meteen voor Veerle konden opduiken. Fantastische reddingen van o.a. Lisette en keep Veerle voorkwamen dat die gelijkmakende treffer alsnog viel. Het zou ook niet verdiend zijn geweest want over de hele wedstrijd gezien had Overbos veel meer mogelijkheden gecreëerd. Maar nagelbijten werd het wel. De meeste Beverwijkers zullen na afloop dan ook zeker gedacht hebben dat er meer in had kunnen zitten. Hoewel er ook waren die realistisch stelden dat men zeker in de eerste helft goed weg gekomen was. Waarmee dus vastgesteld is dat Overbos de 1-0 over de eindstreep trok. En dat verdient een dikke pluim, want voor die drie punten is keihard gewerkt. Proficiat, meiden, top gedaan. Waardoor ook Ruby Broekman weer een goudhaantje was voor de VR1. Toppie gedaan. Tenslotte nog een pluim voor scheids Klaas Bonnes, die last minute inviel omdat er weer geen scheidsrechter was. Het blijft een zorgpunt op alle voetbalvelden van Nederland. Hij floot prima overigens, mede ook omdat beide teams er gewoon een hele sportieve wedstrijd van maakten. Chapeau dus zeker ook voor De Kennemers wat dat betreft.


Pupil van de Week Ruby Broekman was een toppertje deze dag bij de VR1. De cadeau's uit handen van voorzitter Ron Spek waren dan ook dik verdiend.  En ze werden uitgereikt onder toeziend oog van keep Veerle, Emma, en coach Alex.

Nog twee wedstrijden resteren voor de winterstop voor de VR1. Nou ja, drie eigenlijk, want tussendoor moet ook nog een bekerwedstrijd gespeeld worden. Volgend weekend eerst de uitwedstrijd tegen JVC. Een middenmotor waarbij je nooit zeker kunt zijn van het resultaat Het zal dus weer mouwen opstropen worden, want bij puntverlies is koploper Hoogland al bijna niet meer in te halen. Ook al is het huidige verschil zegge en schrijve nog maar 1 punt. Al is er wel een gaatje geslagen naar de nummer drie, dat nu op 5 punten staat. Tja, en na JVC wacht als sluitstuk van de competitie voor de winterstop op 15 december de topper tegen Hoogland. Met tussendoor nog die bekerwedstrijd. We zullen het allemaal gaan zien, en we staan met z’n allen als altijd weer als één blok achter de VR! Ga er voor, meiden!

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER 

Alle foto’s Pupil van de Week Ruby Broekman: KLIK HIER

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!