Zesde winst op rij voor VR1, thuis tegen Limmen

Overbos VR1 (zon)

5 - 2

Limmen VR1 (zon)

Kirsten Boon (intikker)
8'
29'
Lynley Vrolijk (intikker)
40'
43'
... (kopbal)
Marscha Roubos (intikker)
62'
67'
... (penalty)
Kirsten Boon (intikker)
84'

Competitie

2e klasse E

Datum

3 november 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Voor VR1 stond de altijd lastige wedstrijd tegen Limmen op het programma, al was het dan een thuiswedstrijd. De scheidsrechter van dienst moest last minute wegens een blessure afbellen, er kon nog een allerlaatste reserve opgeroepen worden. Beide teams moesten winnen om de aansluiting met de koploper niet te verliezen en gingen tot het uiterste. En dat was te merken ook.

Het treffen begon nog vrolijk met een mooie openingsgoal van Pupil van de Week Lissy Chin, die de keepster zelfs door de benen speelde. Prima gedaan, Lissy. Topper! Optisch was Limmen sterker dan Overbos, mede ook door de fysieke kracht, maar waar de aanval van Limmen weinig kansen creëerde of er te slordig mee omsprong waren de aanvalsters van Overbos een en al efficiency. Al na acht minuten werd een vrije trap van Lieselotte vallend binnen gewerkt door Kirsten.  Uit een tweede vrije trap op doel na een klein half uur werd de bal door Lieselotte zelf krachtig met het hoofd over de keepster in de hoek gekruld. En niet veel later strafte Lynley een fout in de Limmen defensie genadeloos af. De keepster en een verdedigster botsten onder druk van Lynley beide tegen elkaar op, waarna het voor de laatste een koud kunstje was om de bal in het helemaal lege doel te schuiven. Toch bracht Limmen vlak voor rust uit een kopbal de spanning nog terug.


De 1-0 valt binnen

Na de pauze bleef het spelbeeld helemaal hetzelfde, al nam de anomisiteit tussen speelsters (soms ook onderling) vervelende vormen aan. Helaas stond er een scheids in het veld die nog uit een tijd stamt waar een vermanend woord nog gezag inboezemde en een handshake de rest deed.  Een handvol kaarten van beider kleuren voor beider zijden had conform de huidige tijdsnormen waarschijnlijk veel beter gepast. De koers, en daarmee de oplopende spanning, leek echter gelopen toen Sono de verdediging van Limmen voorbij snelde en de bal over de keep lobde. Iedereen telde de 4-1 al, maar de keepster wist op het nippertje de bal achter haar nog van de lijn te ranselen.


Feestje na doelpunt

Maar zoals al gezegd, Overbos was uiterst effectief. Neem Marscha als voorbeeld. Ze wilde niet zomaar wat toekijken hoe dit zou aflopen. Terwijl de lob nog onderweg was snelde ze al op het doel af, het zekere voor het onzekere. Het werd het zekere, de met de vingertoppen weggeranselde bal kon ze linea recta alsnog het net in knallen. De smeulende vlam sloeg helaas toch in de pan toen niet veel later voor een harde overtreding de bal op de Overbos stip ging, waaruit Limmen de 4-2 scoorde.  De rest is geschiedenis en zullen we hier maar niet verhalen. De wedstrijd kon uiteindelijk, mede ook dankzij de coach van Limmen en wat van zijn speelsters, alsnog in vrede uitgespeeld worden, waarbij vlak voor tijd Kirsten een vlot uitgevoerde aanval bekroonde met haar tweede van de dag. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het, alles overziend, een gelijk opgaande strijd geweest, waarbij Overbos enkel veel slagvaardiger met de kansen omsprong en er ook meer creëerde. Meiden, van harte proficiat.


Pupil van de Week Lissy Chin deed het prima vandaag in het natte weer. Daarom heeft ze de mooie cadeau's verdiend.

De scheidsrechter heeft gelukkig eindelijk zijn conclusies getrokken en zijn fluit na 45 jaar definitief aan de wilgen gehangen. Om ook meer tijd te kunnen wijden aan zijn andere vrijwilligersbaan, het begeieiden van kinderen met het (be)spelen van muziekinstrumenten in een specialistisch ziekenhuis voor kinderoncologie. Waar het K-woord niet aan de lopende band gebezigd wordt, simpelweg omdat zij het aan den lijve ondervinden. Geen strijd om drie punten, maar een strijd van een geheel andere orde. Waar de tegenstander veel meedogenlozer is, maar vreemd genoeg in díe strijd ouderwetse begrippen als respect, begrip en waardering nog wonderwel opgang doen. En een overwinning dan wel geen beker oplevert, maar heel intens is. Wilde jullie verslaggever nog even kwijt namens de scheids. Tijd voor een andere scheidsrechtersgeneratie in ieder geval die het moderne tijdsgewricht beter aanvoelt.

De komende twee weken geen wedstrijden voor de VR1, en dus ook geen verslagen. Of jullie verslaggever daarna doorgaat is maar zeer de vraag, want ook voor hem geldt deze wedstrijd een beetje als eye-opener. Immers. na 25 jaar zijn deze verslagen, met een hoog "clubblaadje uit de oude tijd" gehalte,  niet bepaald meer van deze wereld. Letterlijk zijn ze zelfs nog zo gestart, in het papieren clubblad, op woensdag in de kantine op te halen. En da's lang geleden! Sociale media als Facebook bieden nu immers volop mogelijkheden om zelf je verslag te maken, of je bevindingen te uiten. Zonder belemmeringen van welke orde ook, die een clubblad schrijver wel heeft, zoals het rekening houden met de kwetsbaarheid van anderen. Allemaal achterhaald inmiddels. Kortom, hoog tijd voor iets anders, al heb ik het 25 jaar met plezier gedaan.

Alle wedstrijdfoto's: KLIK HIER

Alle foto's Pupil van de Week Lissy Chin: KLIK HIER
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!