VR1 pakt eindelijk weer de winst, tegen Alliance '22 dit keer.

Overbos VR1 (zon)

3 - 0

Alliance '22 sv. Vr1

Marscha Roubos (scrimmage)
16'
... (e.d.)
24'
Lieselotte Wels (vrijetrap)
66'

Competitie

2e klasse E

Datum

8 maart 2020 14:30

Scheidsrechter

L.G. (Bert) Bijster

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Verloren had de VR1 dit nieuwe kalenderjaar dan nog wel niet, maar de recente twee gelijke spelen werden toch als verlies opgevat. Zaak om deze zondag niet opnieuw een blooper te maken. Al helemaal niet met nog eens de sponsoren van Overbos als toeschouwer, want het was sponsorendag. Tegenstander Alliance’22 was jarenlang niet de gemakkelijkste opponent, maar een hoogvlieger in de tweede klasse is het dit seizoen niet. Toch kon de VR1 niet zeker zijn, de gelijke spelen waren immers ook tegen mindere goden.

Met Pupil van de Week Sofie Moolenaar in de gelederen had de VR1 een toppertje in huis. Haar enthousiasme en mooie openingsdoelpunt inspireerden de meiden blijkbaar, want dit keer was het team al vanaf de aftrap wakker. Al snel bleek dat er toch wel een behoorlijk verschil was tussen beide ploegen. Alliance’22 heeft zeker niet meer het team van vorige seizoenen, maar bouwt wel weer aan de toekomst met een jeugdig team. Met een uiterst positieve coach ook, die verfrissend aandeed qua aanmoedigingen en instructies. 

  
Vandaag werd er vanaf de aftrap hard gewerkt. Dat voorkwam dit keer rare dingen. Kirsten en Marscha in hun duels.

Desalniettemin was het eenrichtingsverkeer en de kansen stapelden zich op. Maar een snelle voorsprong zat er niet in. Ook niet toen Kirsten mocht aanleggen voor een penalty nadat Lisette door een tik op de enkel onderuit ging. Een ongelukkige overtreding, zeker niet expres, gewoon te laat de voet erin, maar de beslissing was terecht. Helaas stond de lat in de weg. Na een goed kwartier werd dan toch de verdiende voorsprong binnen gehengeld. Niet door een van de vele uitgespeelde kansen, maar de bal viel in een scrimmage na een corner toevallig eens goed. Voor de voeten namelijk van de stug doorzettende Marscha. Uiteindelijk kon ze het beslissende zetje geven. 


  
Marscha stort zich vol overgave in de scrimmage na een corner en weet de bal het laatste zetje te geven: 1-0

Ook daarna wilden de echte kansen er niet in, maar wel de 2-0. Een uiterst sneue eigen goal van een Alliance verdedigster die een volkomen ongevaarlijke voorzet weg wilde tikken, maar de bal tot haar afgrijzen in de hoek zag huppelen. Het spelbeeld bleef de hele eerste helft hetzelfde, maar meer goals wilden niet vallen. De 2-0 ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Al moet gezegd worden dat de Alliance verdediging goed stond en over een paar uitstekende “stofzuigers” beschikte, die menig bal van de Overbos-schoenen afplukten. Aan bezieling geen gebrek bij de Haarlemmers, en kunde natuurlijk bij sommigen.Hoewel de bal nog richting doel rolt slaat de verdedigster de handen al voor het gezicht. De 2-0 is aanstaande.

In de tweede helft deed Overbos het optisch iets rustiger aan. Alliance probeerde verbeten ook de aanval op te zoeken, waardoor het spel zich nu op twee helften afspeelde. Maar op wat vervaarlijke voorzetten en ergens een schot richting goal (ruim naast) na konden de Haarlemmers de Overbos-verdediging niet echt verontrusten. De kansen bleven aan de andere kant. De zekere 3-0 viel na goed een kwartier, maar opnieuw niet uit een van de uitgespeelde kansen. Een Alliance verdedigster wilde een diep gegeven bal met de borst opvangen, maar corrigeerde in een reflex met de arm omdat de bal alsnog richting een vrije speelster van Overbos dreigde te rollen. Vrije trap rand strafschopgebied. Kofje naar de hand voor Lieselotte die de bal onhoudbaar de kruising in streepte. Daar bleef het bij. 
Lieselotte'streept de bal over muur en keepster in de verre bovenhoek uit een vrije trap. De beslissende 3-0.

Qua kansen had een veel hogere score bereikt kunnen worden. Het bleef bij drie treffers, waarbij er bij alle drie uiteindelijk zelfs ook nog wat toeval aan te pas moest komen. Al moet in één adem gezegd worden dat ook twee doelpunten ten onrechte afgekeurd werden vanwege vermeend buitenspel, waarbij de afgekeurde treffer van Lisa een beauty was. Het was haar meer dan gegund, het mocht niet zo zijn. Nou ja, de punten waren binnen. En dat verdient een dik proficiat, meiden. Toppie gedaan. Pluim ook voor Alliance dat eigenlijk een wedstrijd lang wel wist dat het weinig kans maakte, maar enthousiast en gedreven bleef voetballen onder leiding van hun inspirerende coach. Dan gloort er zeker weer het nodige in de toekomst. Zondag wacht de VR1 de lastige uitwedstrijd tegen Buitenveldert 3. Vorig seizoen, toen als VR4, nog een hele vervaarlijke concurrent, met emotioneel beladen wedstrijden tot gevolg. Nu zeker niet meer van dat niveau, maar lastig kan het toch nog worden. Meiden, de mouwen maar weer opstropen en er geloof in houden! Succes dus maar weer. Last but not least een high five voor de scheids, die rustig en bijna onopvallend de wedstrijd uitstekend leidde.

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER 

Foto’s Pupil van de Week Sofie Moolenaar: KLIK HIER


Pupil van de Week Sofie Moolenaar zorgde voor louter lachende gezichten vandaag. Logisch, want met haar pakten de dames weer de winst.  Ze wordt omringd door voorzitter Ron, die de mooie cadeau's overhandigde, Lisette, coach Alex en keepster Veerle.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!