Verbeten strijdend VR1 haalt weer de volle winst, nu op Buitenveldert

Overbos VR1 (zon)

3 - 0

Buitenveldert sc. VR3 (zon)

52'
71'
Emma Huurman (schot)
87'

Competitie

2e klasse E

Datum

20 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vorig seizoen was de tegenstander van vandaag, Buitenveldert VR4, nog de grote concurrent om de titel in de derde klasse. Overbos werd kampioen, maar uiteindelijk promoveerde ook Buitenveldert naar de 2e klasse via de nacompetitie, nu opererend als VR3. Maar het team zag toch wat talenten naar hogere elftallen vertrekken. Ondanks dat bleek het alsnog een lastige en geduchte tegenstander. Overbos moest er hard voor werken.

Voor beide teams stond er in deze wedstrijd toch best wel wat op het spel. Overbos wilde de positie in de kop van de ranglijst vasthouden, Buitenveldert daar graag op aansluiten. Pupil van de Week Fanka Kapteijn toonde de voor Overbos belangrijke weg richting doel. Ze maakte een fraaie goal. Dat wilden onze meiden natuurlijk ook en al gauw zetten ze druk op het doel van de Amsterdammers. Maar de gasten hielden de verdediging feilloos gesloten, het was moeilijk om door de muur heen te dringen. Zeker, kansen creëerde Overbos ook, maar of er werd getalmd met de afronding, of de kansen werden simpelweg gemist. Na een halfuur, toen Overbos zeker al een of twee keer had moeten scoren, kwam Buitenveldert nadrukkelijker uit de verdediging. En scoor je zelf niet… de oude voetbalwet ging bijna weer op. Tweemaal telden we al een goal voor Buitenveldert, maar weergaloze reddingen van keep Veerle voorkwamen onheil voor rust. Het bleef dus bij de brilstand en de alom heersende vraag bij de thee hoe en wanneer sommige meiden het scoren weer in de benen terug zouden krijgen.

 
Met een luide kreet schiet Lieselotte de 1-0 binnen vlak na rust.  Het wilde maar niet lukken in de laatste wedstrijden met scoren, maar deze mocht er zijn. Heerlijke gevoel dus. Gaan er ook vast meer volgen hoor!

Dat zou dus na de rust moeten gebeuren, en…. gebeurde! Na goed zeven minuten zette Sono op rechts goed door. Deels met slimheid en techniek, deels met geluk frommelde ze zich voorbij wat verdedigsters en zette vanaf de achterlijn strak voor. Waar Lieselotte al haar energie inzette om de bal snoeihard in de touwen te knallen. Eindelijk dan toch haar doelpunt, we waren er dubbel blij mee. Toch bleef het daarna oppassen, want Buitenveldert bleef in de counters met de rappe spitsen gevaarlijk. De dreiging op de 1-1 bleef aanhouden. Maar waar Buitenveldert niet door kon drukken lukte dat Overbos uiteindelijk wel na 26 minuten. Lynley werd de diepte ingestuurd, ze draaide zich perfect vrij en haar boogschot in de kruising kon dan nog wel door de uitmuntende keepster van Buitenveldert getoucheerd worden, maar niet meer gekeerd. 2-0!

 
Lynley (nr 10) heeft de belangrijke 2e treffer gescoord. Haar eerste goal voor de VR1 en meteen een belangrijke!

De eerste goal van Lynley in de VR1, het was haar meer dan gegund. Het laatste kwartier was de weerstand van Buitenveldert gebroken. Men probeerde het nog wel, maar de verdediging van Overbos gaf niets meer weg. De derde treffer lag eerder in de lijn der verwachting en uiteindelijk viel die alsnog vlak voor tijd. Zoals ook vorige week tegen Medemblik was het afsluitende punt weggelegd voor Emma. Ze brak op links door de  linies en oog in oog met de keepster schoof ze de bal beheerst in de hoek. 3-0 was uiteindelijk nog een ruime uitslag, maar anders dan deze eindstand doet vermoeden was het niet gemakkelijk geweest om de punten binnen te halen. Maar dat is toch gebeurd! Dus meiden, van harte proficiat. Er moest hard voor gewerkt worden, en er is hard voor gewerkt. UIteraard dank aan de scheids voor het fluiten en de vlaggers aan beide zijden voor het uitstekende vlaggen.

 
Emma zucht het uit van verlichting. De 3-0 is binnen!

Laten we hopen dat de successen de meiden ook weer de nodige moed geven. Het spel is nog wat verkrampt in vergelijking met afgelopen seizoen. Natuurlijk, de competitie is een flink tandje hoger, maar toch. Kortom, lekker durven gewoon, niet bang zijn om fouten te maken en als iets niet lukt gewoon elkaar helpen, niet afvallen. Maar ja, gemakkelijk gezegd natuurlijk. Hoe dan ook, we zijn nog steeds trots op jullie! Volgende week wacht weer een onbekende uit de inmiddels middenmoot, WSV, maar ook dan zal het weer mouwen opstropen worden. En als klap op de vuurpijl uitgerekend deze woensdagavond (Ajax!) de bekerwedstrijd tegen CSW. Niet bepaald aardig van de KNVB om dat op deze avond te plannen. Waarom het überhaupt op een avond moet is al een groot raadsel. Het zal lastig worden voor de meiden, immers nu ook niet compleet. En dat uitgerekend ook nog tegen een eersteklasser. We gaan er maar met z’n allen flink achterstaan. Zoals ook Fanka dat deed als pupil van de week vandaag. Dat deed ze toppie! Heel veel succes, meiden.

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER

Alle foto’s Pupil van de Week Fanka Kapteijn: KLIK HIER


Een opperbeste stemming na afloop in de bestuurskamer, waar Fanka haar fijne cadeau's kreeg overhandigd door voorzitter Ron Spek. Omringd verder door Lynley, Sono, Alex, Robin en keep Veerle.  Dan ben je in goed gezelschap na een fijne middag!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!