Eenvoudige maar erg magere zege VR1 op JVC

JVC VR1 (zon)

0 - 4

Overbos VR1 (zon)

14'
Lieselotte Wels (intikker)
25'
Assist: Lisa Boersma
84'

Competitie

2e klasse E

Datum

8 december 2019 14:00

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Je hebt wel eens keepers die magneten in hun handschoenen hebben, waar werkelijk iedere bal in verdwijnt. De tegenstander van deze zondag, JVC, had er eentje op doel staan. En aangezien ze naast magneten ook nog uitstekend keepte en mooie reddingen verrichtte miste de VR1 dé kans op een monsterscore en het opkrikken van het doelsaldo. Maar ondanks dat gemiste kansenfestival was er geen vuiltje aan de lucht, want na een half uur was de koers wel al gelopen.

Het was nog een eindje rijden door weer en wind om het knusse sportpark van JVC in Julianadorp te bereiken. Maar zie, bij aankomst brak de zon door, luwde de wind een beetje en was het op het mooie kunstgrasveld van de gastvrouwen nog best prima toeven. Ook leuk voor de enthousiaste pupil van de week van JVC, die een mooi doelpunt mocht scoren onder een stralend zonnetje.

  
Omdat Veerle voor het eerst dit seizoen de toss had gewonnen zette ze dat meteen luister bij door van helft te wisselen. Waarna iedereen er vol voor ging, zoals Emma.

Daarna was het de beurt aan de VR1 om in deze wedstrijd geen averij op te lopen en de zaak op spanning te houden voor de absolute topper komend weekend tegen koploper Hoogland. Al binnen een paar minuten was duidelijk dat JVC niet voor een stunt zou zorgen. Overbos was veel te sterk en het is dat de paal in de weg stond, anders had Lisa al in de eerste minuut de score geopend. Maar al snel bleek dat er nog iemand in de weg stond, de keepster van JVC…. Werkelijk iedere aanval van Overbos leidde tot een dot van een kans, maar om miraculeuze redenen wilde de bal maar niet om de keepster heen. Uiteindelijk toog na een klein kwartier ook Danique mee naar voren. Haar voorzet was messcherp en gelukkig had de keepster op de volley-intikker van Lieselotte geen antwoord. Eindelijk 0-1, waar pakweg 0-3 op dat moment niet had misstaan.

  
Danique ziet haar voorzet bekroond met de openingstreffer van Lieselotte. Feestje dus!

En zo ging het maar door, de ene na de andere kans. Het werd na 25 minuten uiteindelijk wel 0-2. Arme Lisa, ze wil zo graag dat doelpunt maken, maar eenmaal vrij voor doel wist de keepster tot twee maal toe haar harde schoten uit de hoek te ranselen. De derde keer aanhalen deed ze niet, want ze schoof beheerst naar Lieselotte die van die magnetische handen geen last had. De keepster lag immers nog in de hoek. 0-2!

  
Hoe hard Lisa de ballen ook op doel pegelt de keepster van JVC ranselt ze er twee keer achter elkaar toch uit.  Waarna in derde instantie Lieselotte de voorzet van Lisa alsnog binnenwerkt voor 0-2.

Niet veel later leek het dan toch te gaan lopen. Al begon het met de eerste en enige kans van de hele wedstrijd voor JVC. Tot een gevaarlijk schot kwam het niet. Keep Veerle plukte de hoog ingeschoten bal simpel uit de lucht. Om hem vervolgens meteen de diepte in te knallen waar ze Lieselotte vrij zag staan. Die kon meteen doorstomen op doel en met een fraaie lob de 0-3 aantekenen, alsmede haar gave hattrick. Assist dus van de keepster, of we dat nog wel even wilden vermelden. Bij deze! We rekenden nu op meer treffers voor de rust, maar oh, oh. Hoe vaak de Overbossers ook alleen voor het doel opdoken, weer wilde de bal er niet in.


Met een grootse lob verzilvert Lieselotte de dieptebal van keep Veerle voor 0-3

Na de pauze hetzelfde beeld. Hoe meer kansen er gemist werden, hoe krampachtige er met de volgende werd omgegaan. En dan braken ook nog eens de hemelsluizen open. Het werd er niet leuker op, ook omdat de overigens symphatieke en over het algemeen goed fluitende scheids wat moeite kreeg de splinter van de een en de balk van een ander goed te onderscheiden en er een coach voor hulp-scheidsrechter meende toe moeten spelen.


Kans na kans....

Het zorgde voor onnodige irritatie in het veld. Al maakte dat wel dat Marscha bij haar eerste kans van de wedstrijd haar meer dan begrijpelijke irritatie van zich afschudde door de bal snoeihard voor de 0-4 binnen te pegelen. Ook dit keer zat de handschoen van de uitmuntende keepster er nog tegenaan, maar de magneet er in bleek voor dit kanonschot niet sterk genoeg. Dat alles op een moment dat er een ware douche over de velden sproeide, en pas 6 minuten voor tijd. Zouden alle kansen daarvoor beschreven hebben moeten worden, we zouden aan 3 pagina’s nog niet voldoende hebben.

  
Zes minuten voor tijd weet Marscha (niet zichtbaar) de vierde treffer te maken. In de stromende regen dan toch de dik verdiende felicitaties voor haar.

Het was niet anders, een score met dubbele cijfers zou de verhoudingen beter hebben weergegeven. Maar soi, noblesse oblige, pluim voor de JVC-keepster. En overigens ook voor de hele fijne grensrechter van de Julianadorpers. Mag ook best gezegd worden. Nou ja, laten we hopen dat er nog veel kruit droog is gebleven, want dat zullen de meiden hard nodig hebben komende zondag in de thuiswedstrijd tegen koploper Hoogland. Waar mogelijk al een voorbeslissing kan vallen voor het kampioenschap, want als Overbos de Amersfoorters ook niet kan stoppen, wie dan nog wel? Maar dat VR1 er voor zal gaan, dat staat zo vast als een huis. We hopen op heel veel supporters die de meiden komen aanmoedigen. Meiden, proficiat met de uiteraard dik verdiende overwinning vandaag, en ga ervoor!

Dit gezegd hebbende, deze woensdag wacht de meiden ook nog een bekerronde in Amsterdam, tegen DVVA. Altijd lastig als dat vlak voor de absolute topper van het seizoen gespeeld moet worden. Naar ook hier natuurlijk alle succes gewenst! En ook hier supporters meer dan welkom, 20:30u aftrap op de velden van DVVA.

Alle wedstrijdfoto's: KLIK HIER
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!