Prachtige winst VR1 in bekerduel tegen eersteklasser

Overbos VR1 (zon)

1 - 0

CSW VR1

6'

Competitie

Groep 1 05

Datum

23 oktober 2019 20:00

Scheidsrechter

R.D. Morell y Carstensen (KNVB)

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Het blijft uiterst curieus dat de KNVB bekerwedstrijden in de avond plant. Temeer daar binnenkort de clubs twee weken op rij niet hoeven te spelen (en dan wel weer bekerrondes zijn vastgesteld). Voor Overbos betekende het dat het een paar belangrijke speelsters moest missen, en de wissels uit de VR2 gehaald moesten worden. Nou ja, en Ajax kijken was er ook niet bij…. Tel daarbij op dat er ook nog eens een landelijk eersteklasser uit de top naar het Leenderbos kwam, CSW, en dan was iedereen het erover eens: dat wordt moeilijk.

Maar dat Overbos VR1 gegroeid is bewees het weer in deze wedstrijd. Vanaf de aftrap stond er een uiterst geconcentreerd en hecht team in het veld. De meiden deden in niets onder voor de tegenstander en speelden gewoon hun eigen spel. Natuurlijk, alle zeilen moesten bijgezet worden want CSW was wel van een hoger niveau dan de meeste tegenstanders in de competitie 2e klasse.  En daar is het niveau al pittig. Het tempo lag dus heel hoog en bleef dat 90 minuten lang. De mouwen waren echter prima opgestroopt voor deze zware klus en loon naar werken kwam al na zes minuten. Er ging even van alles mis in de defensie van CSW, die er mogelijk niet op gerekend had dat er nog een Overbosser in de buurt was én super attent. Dat was Lynly, die een foutief gespeelde bal onderschepte en de keepster meteen kansloos liet. Overbos op 1-0, maar er was nog een hele lange weg te gaan.


Een inzet van Abygail scheert maar net over de lat.

CSW probeerde van alles, was wel dreigend maar echte kansen, laat staan een grote, waren er niet. De verdediging van de VR1 stond als een huis en had al snel het aanvalsconcept van CSW door, met veelal diep gespeelde ballen. Gaby, Rebecca, Lisette en Danique vingen het allemaal op. Keep Veerle had relatief niet eens heel veel te doen, de nodige terugspeelballen daargelaten. De meiden werden geholpen door een geweldig knokkend middenveld met Marscha, Kirsten centraal, en Emma. De middenvelders zaten er bovenop en smoorden de opbouw van CSW vaak al in de kiem. Nee, de kansen op een doelpunt, dus op 2-0, waren helemaal voor Overbos. Marscha zag een prachtige volley door een knie op de lijn gekeerd, De doorgebroken Sono strandde oog in oog met de keepster. Ook heerlijk om Lisa weer bezig te zien na haar afwezigheid. Storend, rennend, druk zettend, en dat met nauwelijks trainingsuren in de benen en nog maar een handvol wedstrijdminuten.


Moe maar uiterst voldaan zoeken Marscha, Rebecca en Gaby de kleedkamer op. Hard geknokt voor de winst.

Na de rust hetzelfde beeld. Weer waren de kansen voor Overbos. Weliswaar niet heel veel, maar toch, het waren serieuze. Sono zag stug doorzetten niet beloond met een doelpunt, de bal caramboleerde net naast de verkeerde kant van de paal. De daarna ingevallen Abygail zag schoten maar net over de lat scheren, of de vingertoppen van de keepster de bal uit de hoeken ranselen. En Lynley en Lisa hielden de verdediging ook behoorlijk bezig. Voor de meeste supporters was het inmiddels wel stress, want hoewel geen echte kansen, een tegendoelpunt kon altijd vallen. CSW bediende zich steeds meer van de lange bal over middenveld en defensie heen en die waren dreigend. Hoewel spelend op het tandvlees bleef de verdediging de controle houden. Een wanhoopschot vlak voor tijd vergde nog enig strekwerk van keep Veerle, maar daar bleef het bij. Overbos trok de vroege voorsprong over de streep en haalde de dik verdiende winst binnen. Zodat er weer doorgebekerd kan worden, net zoals vorig jaar. De pluim is voor het hele team, iedereen ging er voor, iedereen was bij de les. We hebben genoten van het collectief. Een dik verdiend proficiat dus. Meiden, een resultaat waar jullie trots op mogen zijn. Houden zo! Pluim voor de uitstekende KNVB scheids Morell. Nog heel jong, maar getalenteerd.  En idem voor Krista, die de vlag uitstekend hanteerde en daar, heel zacht uitgedrukt, niet al te nette reacties op kreeg. Jammer dat sommigen hun frustraties blijkbaar zo op anderen moeten afreageren. Blijft staan: prima gedaan!

VR1 is dus door in de beker, en wel naar de zg. achtste finale. Maar eerst wacht weer het "gewone" en vooral belangrijke werk. Zondag immers weer competitie. Geen tegenstander valt te onderschatten, dus ook WVS ’30 niet. Ga er weer voor, met z’n allen. En de supporters staan ook dan weer helemaal achter jullie. Heel veel succes!

Alle wedstrijdfoto's: KLIK HIER
Maar helaas natuurlijk alles bewogen. Niemand wilde stilstaan voor de fotograaf. Tempo lag té hoog....Of de fotograaf te traag, kan ook....

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!