Tot op het tandvlees, maar VR1 sleept weer de winst binnen

Overbos VR1 (zon)

1 - 0

Always Forward VR1 (zon)

Lisette Zegers (vrijetrap)
66'

Competitie

2e klasse E

Datum

3 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Overbos
Leenderbos 101
2134TZ
HOOFDDORP
tel. 023-5638777

Het werd een wel hele vreemde week voor de meiden van Overbos, nadat donderdagavond laat als donderslag bij (toen nog) heldere hemel het trainersduo haar vertrek aankondigde. Over de redenen gaan we het hier niet hebben. Die weten we trouwens niet. En als we het al wisten is dit niet het forum daarvoor. Met de meiden zelf had het niets van doen, maar juist voor hen was het allemaal heel vervelend. Het bestuur ging direct aan de slag met de opvolging, we hopen snel op witte rook. Gelukkig wilden good old coaches Alex en Jan de dames dit weekend wel door de wedstrijd loodsen.  Ze hadden er nog zin in ook! En dat in de wetenschap dat ze dit keer on top of ook nog eens Emma en Demi moesten missen.  Toch een behoorlijke aderlating.Het zou pompen of verzuipen worden aan het Leenderbos. Het sterke Aways Forward kwam op bezoek, dat ook de competitie met winst was begonnen. En gepompt werd er, tot op het tandvlees.

Over pompen gesproken, de hele ochtend had het nog eens gehoost, maar bij de start van de wedstrijd was de regen al tot mot gereduceerd en ziedaar, bij het allerlaatste fluitsignaal brak zelfs even een waterig zonnetje door. Maar goed, dit is een verslagenpagina, niet het weerbericht.  Op naar de wedstrijd dus. Het begin was aftastend, beide ploegen leken aan elkaar gewaagd. Gaandeweg wist Always Forward echter onze meiden toch aardig terug te drukken.

211003_vr1_foto_1a.jpg  211003_vr1_foto_4.JPG
Anouk was weer heerlijk op dreef vandaag. Rechts een mooie "still"  (zols dat zo mooi vaktechnisch heet) van de stijlvolle kopbal van de Always aanvoerdster. Danique beziet het met bewondering.

Een cruciaal moment in de wedstrijd na goed een kwartier spelen was de redding van keep Veerle, die naar beneden dook op een schot. Dat werd echter ineens van richting veranderd en dus schoot de bal pardoes richting dak doel. We telden hem al, Veerle niet. Met de vingertoppen wist ze de bal in een reflex nog over de lat te krijgen. Wat moest de verdediging werken zeg, maar ze deden het met volle overgave. En zie, daarna kwam Overbos er steeds beter in, drong zo nu en dan ook zelf Always eens flink naar achteren en dwong goede kansen af met schoten en vrije trappen. Maar het gelukkie zat er (nog) niet in. Wel was goed te zien hoe Overbos in de verdediging de zaken aardig op orde had gekregen en dat gaf de burger moed.  Ook de terugkeer van Marscha trouwens die maar een halfuurtje mee mocht spelen, maar dat uitstekend deed.  Hoezo 3 maanden uit roulatie? Tosca nam haar plaats daarna met veel inzet over. 0-0 de ruststand.

211003_vr1_foto_3.JPG  211003_vr1_foto_9.JPG
Heel geconcentreerde blik van de Always speelster, maar idem van Tosca. Rechts een van de toch nog best wel vele kansen die Overbos kreeg gedurende de hele wedstrijd.

Na de pauze vreesden de supporters dat Always fysiek wel eens onze meiden zou kunnen overvleugelen, maar ziedaar. Het was juist Overbos dat veel sterker tevoorschijn kwam en goede kansen afdwong.  Maar de sympathieke meiden uit Hoorn hadden een uitmuntende doelvrouwe meegenomen, die niet te verslaan leek. Helaas wilden ook de kansrijke vrije trappen van Kirsten er vandaag even niet in (en dat terwijl ze zo heerlijk voetbalde). Steeds ketsten ze net op een been af en viel de bal recht in de handen van de keep. Reden om de derde kansrijke vrije trap van de dag maar eens aan Lisette over te laten. Ook die was bepaald niet je van het. Vond ze zelf ook, hoor.  Maar drie keer recht is wel scheepsrecht.  Weer kaatste de bal in de muur, weer op een been, net als bij Kirsten. Dit keer caramboleerde de bal eens niet in de handen van de keepster, maar in de uiterste hoek van het doel. 1-0! OK, gelukkie, maar u kent het spreekwoord over geluk, of beter, als je het zonder moet stellen.

211003_vr1_foto_6.JPG 211003_vr1_foto_7a.jpg
De uitmuntende Always keepster kon vanuit de andere hoek, waar ze  in eerste instantie ingedoken was, nog terugduiken naar de tegenovergestelde hoek om bijna alsnog de afgeketste bal te toucheren.  Bijna, want de vrije trap van Lisette verdween toch met een "pishuppeltje"  (citaat van iemand langs het veld) het doel in.  Hoe dan ook, ook die goals tellen, dus feestje met Anouk (de anderen in aantocht).

Met nog 25 minuten te gaan was het nagelbijten. Always Forward draaide regelmatig de duimschroeven aan, maar de verdediging gaf geen kick. Nou ja, hooguit de kick van het naar voren jagen van de bal, waar Overbos in de counter nog de nodige dotten van kansen kreeg.  De 2-0 had het lijden van de supporters kunnen verlichten, want de spanning was om te snijden. Het mocht niet zo zijn. Maar ondanks de felle druk van Always kon je (achteraf) niet echt zeggen dat er hele grote kansen waren. Vermeldenswaard het debuut van Tessa in de tweede helft, die twee jaar niet gespeeld had, en nog niet eens echt aan training was toegekomen. Maar toch maar even de snelle rechtsbuiten de doorgang beletten. Wat aan de andere kant Melissa een wedstrijd lang deed met die andere gevaarlijke aanvalster. Zij verdient zeker de pluim van de dag, alhoewel die feitelijk voor alle speelsters was.

211003_vr1_foto_8.JPG  211003_vr1_foto_5.JPG
Ze stonden er ineens weer, Alex en Jan. Met de knuffel voor Veerle die in de eerste helft een cruciale redding verrichtte en Overbos op de been hield. En hebben we het over de technische staf, dan ook Yaël maar eens in het zonnetje gezet, onze fsyiotherapeute van Cura die, met haar collega's, een geweldige aanvulling voor het team is.

Gebalde vuisten dus bij het interim trainersduo Alex en Jan, nadat de prima fluitende scheids het voor gezien hield.  Ook de vijf minuten extra tijd waren de meiden schadeloos doorgekomen (met alweer een grote kans op de 2-0). Het was niet altijd met mooi voetbal, dat ging gegeven de omstandigheden niet echt, maar wederom waren inzet en werklust de beslissende factoren. En daar hadden Alex en Jan het team goed op voorbereid. Top, alle dank! Tjee ja, en dan Lisette.... vorige week al een doelpunt maken in de allereerste wedstrijd van het seizoen. En nu al matchwinnaar. Het moet niet gekker worden :).  Natuurlijk zal Always over de eindstand heel anders gedacht hebben. Er had voor hun ook meer in kunnen zitten. Maar het verlies werd heel sportief geaccepteerd. Dat siert deze ploeg en coach meer dan. Ook top. Minpuntje van de dag het uitvallen van Alyssa met een op het oog zware blessure. Hopelijk valt het mee, maar ja, dat zal de komende dagen nog moeten uitwijzen. In ieder geval alle sterkte Alyssa!

Volgende week een eind rijden voor de uitwedstrijd in Wieringerwerf. Dan weer met Emma en Demi in de gelederen, als alles goed is.  Vandaag was het harverwarmend wat jullie lieten zien,  volgende week de mouwen maar weer opstropen. Meiden, proficiat, klasse!

Alle wedstrijdfoto's: KLIK HIER
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!