Overbos VR2 pakt nu wel verdiende bekerwinst, tegen Odysseus.

Datum

12 september 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

Het blijft zonde dat de VR2 vorige week de eigenlijk dik verdiende punten liet liggen tegen Krommerijnstreek. Vandaag, nota bene op een zaterdag, pakten de meiden eindelijk wel de overwinning. En ook weer dik verdiend gezien de kansen. Of het voldoende is om tot de volgende bekerronde door te dringen? Helaas, dat is zeer twijfelachtig. Als de twee concurrenten het zondag op een gelijkspel laten aankomen is onze VR2 gezien. Maar och, in ieder geval mogen ze dan op een mooie wedstrijd terug kijken.

Tegenstander Odysseus '91 is een zaterdagvereniging uit Utrecht. Dus moest er op zaterdag gebekerd worden. Meestal gebeurt dat tegen een zondagteam om 17:00u, maar omdat bij Overbos eigenlijk iedereen ook om 12:30u kon spelen togen de meiden al vroeg naar de Domstad. Een echte studentenclub, Odysseus, waarvan de studentenleden niet alleen op het veld staan maar ook alles er omheen regelen. Met een heus studentenbestuur, inclusief praeses, gemiddeld dus pas rond de 20 jaar. Weer eens wat anders. Aan gezelligheid zeker geen gebrek en ook niet aan behoorlijke spelers.

200912_vr2_foto1.JPG  200912_vr2_foto6.JPG

Fijn om Ellen weer bezig te zien in het veld, na haar lange afwezigheid. En natuurlijk ook een weer gedreven Rebecca.

Vanaf de aftrap liet Odysseus zien bedreven te zijn in het rondspelen van de bal. Er werd goed georganiseerd en gegroepeerd voetbal gespeeld. Het leuke was dat Overbos dat ook deed. De ploegen hielden elkaar zodoende mooi in evenwicht. Er was echter toch een verschil. Overbos creëerde de kansen, Odysseus kon dat nauwelijks tegen het hechte verdedigingsblok van onze meiden. Diverse malen doken de meiden vrij op voor de Utrechtse keepster, die meestal op uitmuntende wijze het doel wist schoon te houden. Dat lukte niet op een inzet van Rebecca, maar de vlag was omhoog voor buitenspel. Volstrekt niet het geval, ook de scheids zei later dat hij sterk twijfelde, maar net niet goed genoeg gepositioneerd was om de grensrechter te overrulen. Onze captain moest het er maar mee doen.  Odysseus stelde daar in de eerste helft één vervaarlijk ogend diagonaal afstandschot tegenover dat door keep Mirthe bekwaam gepakt werd. Vlak voor rust leek Natija de voorsprong dan toch binnen te halen, maar weer was de snel uitkomende keepster de Overbosser spits te vlug af.

200912_vr2_foto8.JPG  200912_vr2_foto5.JPG

Mirthe hield vandaag de nul. Altijd een lekker gevoel. Rechts Rowain die in de tweede helft behoorlijk wat pressie kon zetten op de Oddysseus achterhoede,

Maar dat missen van die kans liet Natija zich niet nog een keer overkomen. Al een paar minuten na rust, waarbij Overbos eerst al een kans uit een corner had gemist, sneed een combinatie door het centrum van de Odysseus-verdediging en legde Rebecca de bal diagonaal in de loop van Natija. Met een krachtig schot in de verre hoek gaf ze de keepster nu wel het nakijken, 0-1!

200912_vr2_foto2.JPG  200912_vr2_foto4.JPG

Linde en Tess in opperste concetratie. Rechts haalt Natija de trekker over voor de 0-1. Janneke beziet het tafereel met plezier.

Zaak voor Odysseus om een tandje bij te zetten, wat ze ook met verve deden. Overbos kreeg achterin het nodige werk te verzetten. Ook Mirthe moest wat meer aan de bak maar tot echt grote kansen leidde het allemaal niet. Grotendeels omdat de verdediging gewoon als een huis stond, deels ook omdat Odysseus de kracht in de afwerking miste. De ruimte lag nu wel voorin voor onze rood-blauwe aanval, welke met de inbreng van Rowain behoorlijk aan kracht had gewonnen. De meiden hadden daar minstens een keer van moeten profiteren. Weer wilden, net als vorige week, de nodige overrijpe kansen er niet in. Dat blijft dus nog een aandachtspuntje.

200912_vr2_foto7.JPG

Met een reflex weet de Odysseus keepster de inzet van Abygail net het goede zetje te geven. Voor Overbos uiteraard het verkeerde zetje.

Maar de overwinning kwam dit keer niet in gevaar, al had, vooruit, Odysseus vlak voor tijd dan ineens nog de allerbeste kans van de wedstrijd. Een afstandschot schampte de lat. Maar de pech van Hillegom (tegentreffer in de allerlaatste seconde) was er dit keer niet bij. En zou, anders dan bij Hillegom, ook onverdiend zijn geweest. Kortom: prima resultaat, prima wedstrijd, toppie gedaan! Mooie overwinning op een leuke en best goed voetballende tegenstander. Of het genoeg is voor de volgende ronde? Dat hangt nog af van een andere wedstrijd. De kans is niet groot, maar och, het gaat om de competitie. En die begint komend weekend weer. Meiden, ga er voor! Odysseus alle dank voor de leuke wedstrijd en succes in de competitie. Last but not least dank aan de sympathieke scheidsrechter, die prima floot. Al was de wisselregel nog een dingetje. Die wist jullie verslaggever trouwens ook niet.....

Alle wedstrijdfoto's: KLIK HIER