Leenderbos 101
2134TZ
HOOFDDORP
tel. 023-5638777

We telden al kostbaar puntverlies voor de VR1.  En hoewel tegenstander EMM '21 nauwelijks meer over de middellijn kwam en in de tweede helft niet één schot op het Overbos-doel kon produceren,  zou zij ook niet onverdiend een punt binnen hebben gesleept.  Zelfs niet in de wetenschap dat onze meiden ritsen van kansen onbenut lieten. Het zou EMM zeker gegund zijn. Zou, want drie minuten voor tijd leek Overbos dan toch de drie punten binnen te hengelen met een penalty.  Maar dan gaat de grensrechter van EMM helemaal door het lint, en sleept alles en iedereen mee in zijn volkomen onterechte en doelloze actie. De KNVB-scheidsrechter rest niets anders dan de wedstrijd te staken. Anouk hoefde niet meer aan te leggen.

EMM '21, voor jullie verslaggever een volkomen onbekende naam. Je zou denken dat de vereniging haar eeuwfeest gehad moest hebben, maar het blijkt een splinternieuwe vereniging te zijn, een fusie van o.a. WVC uit Roelofarendsveen. In een grijzer verleden weer voorkomend uit Alkmania. Al snel is duidelijk dat Overbos VR1 beter en sterker is, maar EMM een team dat verbeten weerstand kan bieden. EMM speelde heel compact achterin, veel ballen werden naar voren geknald, maar daar stonden toch speelsters die behendig waren in het oppikken van de bal en in de verdere omschakeling.

Het standaardbeeld van de wedstrijd, Overbos valt aan, EMM wacht vastberaden af.

Overbos kreeg kansen, grote kansen, zeker. Maar de meiden lieten zich iets teveel meeslepen in het spel van EMM en vergaten te vaak de geslepen combinaties en het rust brengen in het spel. Veel hotseknots begonia voetbal dus En dan zul je zien, scoor je zelf niet dan doet de tegenstander dat wel. Een zeldzame corner in de 17e minuut werd niet goed beoordeeld door de defensie, de fraaie kopbal van de EMM-ster evenmin. 0-1 achter. Alleen al in de laatste 5 minuten voor rust kreeg VR1 nog even drie dotten van kansen, die er normaal altijd ingaan, maar vandaag even niet. Gewoon zo'n middag.

De tweede helft was eenrichtingsverkeer richting EMM doel. Maar de Roelofarendveners gaven weinig krimp, de uitmuntende keepster al helemaal niet. Tot de 31 minuut. Ook dan geven ze geen krimp, maar dit keer pakte dat niet zo goed uit. De back denkt bij de achterlijn (bal rolt over de lijn richting doel) dat de keepster wel uitkomt, maar die blijft bij de paal staan in de veronderstelling dat de back hem wel wegschiet. Dus kan de opgekomen Lisette toch nog net de voet er tegenaan zetten en de bal voor het doel plaatsen. Voor invalster Jaimy vervolgens een wel heel koud kunstje om de 1-1- binnen te schuiven. Ze deed het met vlijt.

211128_vr1_foto_4.JPG
Toch een feestje, zij het wel heel onverwacht. Jaimy rondt een buitenkansje beheerst af.

Ook daarna doet Overbos haar stinkende best de wedstijd te doen kantelen, maar EMM idem haar best minimaal dat punt binnen te slepen. En dan is het de 87e minuut.... Laat eerst gezegd zijn dat de grensrechter al een paar keer door de KNVB scheidsrechter gewaarschuwd was. Idem de leiding op de bank. Dan gaat Kirsten op rechts er vandoor en passeert haar tegenstandster. Nog overduidelijk óp de achterlijn weet ze de bal voor het doel te trekken.. Overduidelijk voor de goed opgestelde scheidsrechter, en ook voor de fotograaf die net de hoek bij de achterlijn was omgelopen. Al heeft het oordeel van de laatste natuurlijk geen waarde, maar toch. Voor het doel ontstaat een scrimmage en een schot van Overbos wordt gesmoord met een uitgestoken hand. Penalty! Maar daar is die grensrechter het dus niet mee eens. Wat heet, hij sleept het hele team en de staf aan de kant mee in zijn vermeende gelijk dat de bal achter was.  De scheids had het heel anders gezien. Uitspelen ging niet meer, de scheidsrechter restte niet anders dan staken. Het is bedroevend dat 22 meiden weer de dupe hiervan moesten worden. Want de speelsters van zowel Overbos als EMM verdienden dit niet. Meer zal ik er maar niet van zeggen, het is verder aan de KNVB. Maar de regels zijn heel helder wat hier moet gebeuren. De penningmeester van EMM zal er vast ook niet blij mee zijn.....

Herfst.... betere foto's zaten er vandaag niet in

Tja, en dan is het nog maar de vraag wat er de komende weken gaat gebeuren en of er überhaupt nog gevoetbald gaat worden. Wat is wijsheid, nu er niet getraind mag worden? Mocht er nog gespeeld worden dan wensen wij de meiden weer alle succes. Als de inzet net zo is als vandaag dan komt het vast en zeker goed. Want dat het even zo tegenzit als vandaag, dat hoort er statistisch nu eenmaal altijd bij. Ietsje scherper alleen in het koppie, zou ik willen zeggen dan maar.

Helaas deze week geen (verdere) wedstrijdfoto's.  Want in de eerste helft was de fotograaf er niet, en in de tweede helft was het te donker voor zijn lens.