Leenderbos 101
2134TZ
HOOFDDORP
tel. 023-5638777

Op deze hele druilerige, natte, koude zondagochtend kwam het allerbekende RKDEO uit Nootdorp op bezoek. De ploegen kennen elkaar alweer de nodige jaren en ongeacht de eindstand, wedstrijd na wedstrijd waren ze altijd wel weer aan elkaar gewaagd. Het zou ook dit keer niet anders zijn. Het scoreverloop mag je gerust spectaculair noemen. Dat zal KNVB scheidsrechter Lamers zeker ook beamen. Wat verdient die lof, want hij fluit al zoveel jaren. Ooit kwamen we hem voor het eerst tegen in een uitwedstrijd van de toenmalige VR1 tegen VUC, al bijna 15 jaar geleden.  Hij staat er nog steeds, en fluit nog steeds top.

Dat gezegd hebbende, de wedstrijd was er weer een uit de serie "over en weer". RKDEO had het speltechnisch betere voetbal, Overbos de meest gehaaide speelsters. Zoals Rowain.... RKDEO kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong, een sterke aanval werd met een perfect boogschot afgerond. Maar Overbos vocht zich verbeten terug en het was uiteindelijk Rowain die nog voor de rust de gelijkmaker noteerde.

211128_vr2_foto_3.JPG
Verbeten duels tussen RKDEO en Overbos. Het was weer rennen geblazen voor o.a. Yvonne. Maar altijd op en top sportief.

Maar dan de eerste 10 minuten van de tweede helft.... Onze meiden waren even nergens en RKDEO liep moeiteloos naar 1-3. De koers leek gelopen, de winst voor de Nootdorpers. Maar dan herpakt de VR2 zich.  20 minuten voor tijd weet Rowain, jaja, opnieuw zij!, de meiden weer aan te laten haken. Tien minuten voor tijd sleept Overbos zelfs een punt binnen. Een kopbal van Ellen uit een corner verdwijnt in het RKDEO doel. Dat zie je niet vaak, sterker, ze heeft nog nooit uit een corner raak gekopt. Maar ja, meestal neemt Ellen de corners zelf....  Dus al met al toch een uniek momentje in haar alweer hele lange voetbalcarrière.

211128_vr2_foto_1.JPG
Behendig weet de RKDEO speelster de verdediging te omzeilen. Even later is het 0-1

Zo lijkt Overbos dan toch nog een punt binnen te slepen en misschien was dat over de hele wedstrijd gezien wel een terecht resultaat. Maar daar dacht Rowain heel anders over. Nadat de sympathieke scheids al geroepen had dat er nog maar twee minuten te gaan waren glipt zij weer door de verdediging en schiet in de extra tijd de winnende treffer binnen. Feest voor de Overbos-meiden, best wel zuur voor die van RKDEO.  Het was niet anders, soms krijg je minder dan je verdient in deze sport. Maar toppie gedaan, meiden van Overbos. Geweldig teruggeknokt na die uitzichtloze 1-3 achterstand. Proficiat dus, ook voor coach Maik. En pluim voor Rowain: hattrick!

211128_vr2_foto_4.JPG
Rowain en aanvoerdster Ellen in actie. De eerste zou met drie treffers, de laatste met een treffer en assist, de overwinning binnen hengelen.

Hoe het volgende week verder gaat, we weten het niet. Mochten jullie nog spelen dan alle succes gewenst. Maar het is afwachten wat de KNVB gaat doen, nu er niet meer getraind kan worden. Laten we hopen dat het zo snel mogelijk weer de goede kant opgaat. Scheids en grensrechters alle dank, prima gedaan. RKDEO alle dank, wat een fijn sportief team altijd weer.  Ook na zo'n pechwedstrijd. Leuke wedstrijd hoe dan ook.

Geen fotogalerij deze week, er zijn maar heel weinig foto's gemaakt omdat de fotograaf al na een klein halfuur weg moest. Alle geslaagde foto's hierboven in het verslag,