Datum

28 oktober 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Voor de meeste teams in de derde klasse lijkt Overbos VR1 veel te sterk, monsterscores inmiddels al in menig wedstrijd. De concurrentie leek zich te beperken tot hooguit een viertal teams, maar er lijkt maar één echte concurrent over te blijven, die trouwens ook monsterscores haalt. Overbos toog vandaag naar Stompwijk, dat tot nu toe nog maar drie punten had ingeleverd en derde in de rangschikking stond. Een outsider dus, dat vereiste wel weer even alle aandacht en concentratie. Maar gaandeweg de wedstrijd werd het almaar ontspannender.

Het begon al goed met de 0-1 na amper vijf minuten van Femke. Toch mocht Stompwijk zich nog even kansen toedichten toen een minuut later zowaar alweer de 1-1 op het scorebord kwam. Een onoplettendheidje achterin en keep Veerle was op slag kansloos. Lang duurde die pret voor de gastvrouwen niet. Het werd eenrichtingsverkeer. Het was nog even warmlopen voor de doelpunten, de kansen regen zich al aaneen maar wilden er nog niet in, totdat na een kwartier Kirsten op aangeven van Lieselotte de 1-2 binnen werkte. Lieselotte en wederom Femke beslisten nog voor de pauze de wedstrijd, 1-4.

De winst was dus al binnen bij de start van de tweede helft, maar ineens was er ook een (groot) verlies voor Overbos te melden. Nauwelijks twee minuten na de aftrap kwam laatste vrouw Lisette ongelukkig ten val. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt, er moest een ambulance aan te pas komen. Eerste conclusie: sleutelbeenbreuk, eigenlijk een typische wielrenblessure. Nou zijn dat breuken die normaal snel herstellen, maar dat kost toch altijd een paar weken en de pijn is er voor Lisette niet minder om. Kortom, alle sterkte en beterschap Lisette!

Gaby onderweg richting mooie dingen

Achterin is het wegvallen van een speelster als Lisette dan wel een gemis, maar in deze wedstrijd was in de verdediging toch weinig te beleven. Na ruim een half uur oponthoud dreunde Overbos weer gewoon verder, nu met Lisa in de spits. En die had er wel zin in. Wat heet, drie treffers op rij, een onvervalste hattrick. Maar nog wel vooraf gegaan door Marscha, die als eerste na de rust nummer vijf van de dag in de touwen had geschoten. Overbos toog weer richting dubbele cijfers. Tien minuten voor tijd prikte Femke nummer negen binnen (en ook haar derde van de dag). En de tiende kon eigenlijk niet uitblijven. Danique had, door haar prachtige solo, met die eretreffer bekroond mogen worden, maar ze mikte heel ongelukkig op de lat. Femke was daarna wel zo attent om alsnog de voet er tegenaan te zetten. Hoewel haar vierde van de dag had zij nog geen onvervalste hattrick op haar naam. Die leek er wel te komen na een machtige voorzet van Marscha. Maar nummer elf van Femke’s voet wilde er helaas niet in.

De scheids trekt zijn scoreboekje alweer uit de broekzak bij deze corner.

Enkel de (prima) scheidsrechter kon de doelpuntenconsumptie nog een halt toeroepen, en dat deed hij ook na 90 minuten. Wat kon hij anders? En dus was de met enige zorg tegemoet getreden wedstrijd weer in een monsterscore geëindigd. Alles overziend blijft er dus eigenlijk nog maar één concurrent over, Buitenveldert. Ook dat team zet dit soort scores neer. Een bizarre competitie dus, waar mogelijk maar twee wedstrijden over het kampioenschap beslissen. Nou ja, mits men geen enkel foutje maakt tegen wie dan ook, want puntverlies is feitelijk een ramp. Het doet allemaal weer denken aan dat bizarre seizoen van de MA1, waar een smaldeel van de huidige VR1 toen nog voor speelde. Ook daar was maar één concurrent (Kolping Boys) en het was uiteindelijk het doelsaldo dat de doorslag gaf. Ten gunste van Overbos, maar er moesten in 20 wedstrijden wel 174 doelpunten voor gescoord worden, ruim 8 gemiddeld per wedstrijd. En dat was maar net meer dan de concurrent. De teller staat na 5 wedstrijden nu op 39. OK, een kleine fractie minder dan toen, maar we spreken nu over een competitie in de A-categorie. Het kan verkeren, bizar, maar ieder doelpunt blijft tellen en kan straks toch het verschil maken!

Femke en Danique loeren alweer op de bal.

Tja, en door die verbijsterende planning van de KNVB, waarbij de speeldagenkalender blijkbaar in de prullenbak is beland, is VR1 de komende twee zondagen vrij. Pas op 18 november staat de uitwedstrijd tegen RKDEO op het programma. Overbos zal door wedstrijdachterstand de koppositie dan wel weer inleveren. En waar ik vorige week zei dat er een bekerwedstrijd was tegen Winkel, gepland op woensdag 31 oktober, maar volgens bronnen verplaatst naar 8 november, is dat uiteindelijk toch 31 oktober gebleven. De tegenstander wilde wel, maar hun wedstrijdsecretariaat kon niet meewerken. Dat zou immers weer problemen geven met andere geplande zaken. Tja, ook wel begrijpelijk. Alles met dank aan de KNVB, die dit soort dubieuze wedstrijddagen midden in de week plant. Overbos zal om half acht ’s avonds dus in Winkel moeten aftrappen en iedereen moet maar zien er op tijd te zijn. Hopelijk kunnen ook de nodige supporters weer mee. Meiden, proficiat met het resultaat van vandaag! Hard gewerkt, mooi loon dus. En woensdag weer de mouwen opstropen. Eens kijken waar we tegen tweedeklasser Winkel nu staan. Toch een oude bekende. Alle succes! En Lisette nogmaals alle sterkte.

PS: vanwege familieverplichtingen elders in het land kon de vaste fotograaf ook vandaag niet aanwezig zijn. Met dank aan een trouwe supporter die nog wat plaatjes met zijn mobieltje geschoten had. Kwaliteit groen vlak met stippies en geschoten met de intentie de VR1 eens flink in het zonnetje te zetten. Liefst met mooi tegenlicht ten bewijze van..... Maar we zijn hem er toch zeer erkentelijk voor!  Wat nog enigzins zichtbaar of te ontcijferen was staat op deze verslagenpagina, maar dus geen fotogalerij deze week.