VR1 en Hillegom delen punten in vreemd bekerduel

Overbos VR1 (zon)

0 - 0

Hillegom sv VR1 (zon)

Competitie

Groep 1 04

Datum

8 september 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Het tweede duel in de groepsfase van de beker leverde vandaag op het Leenderbos geen winnaar op. In het niet al te beste duel vielen geen doelpunten en dus eindigde de wedstrijd in een zoutloze 0-0. De enige die wonderbaarlijk nog wel met zout strooide in de tweede helft was de KNVB-scheidsrechter, die een paar curieuze beslissingen nam.

Overbos was weliswaar compleet, maar een aantal speelsters bij lange na niet fit. Dat bleek al snel na de aftrap. Overbos domineerde maar echte scherpte ontbrak. Bij een paar speelsters liep het helemaal niet, en die moesten dan ook vroegtijdig gewisseld worden. Toch waren de beste kansen voor Overbos in het begin, o.a. een schuiver van Sono tegen de paal. Allengs slopen er echter steeds meer slordigheden in het spel, waar Hillegom, puur spelend op de counter, een aantal malen bijna van had kunnen profiteren. Keep Veerle voorkwam de tegentreffer tot driemaal toe met grootse reddingen. Voor de rest een sportief duel, weinig op aan te merken.


De grootste kans voor Overbos. De schuiver van Sono ketst helaas op de paal.

Dat bleef het trouwens ook in de tweede helft tussen beide teams, maar er gebeurden wel vreemde dingen met de arbitrage. Dat had niets met zijn spelbeslissingen van doen, waren nauwelijks problemen mee, maar met raadselachtige opmerkingen richting speelsters en het trekken van kaarten, die werkelijk niemand begreep, zelfs de Hillegommers niet. Het kostte Overbos halverwege ook nog eens een speelster vanwege een abusievelijk getrokken kaart. Jammer, uiterst merkwaardig, en dan nog in een verder heel sportieve wedstrijd, die op zich goed gefloten werd. Nou ja, niet iedereen heeft zijn dag zullen we maar zeggen, maar wel met vervelende konsekwenties. Het was helaas het enige vermeldenswaardige van die tweede helft. Ondanks de man-meer situatie creëerde Hillegom overigens weinig, in ieder geval geen enkele kans. Overbos schiep optisch nog de meeste mogelijkheden, gaandeweg naar het einde toe, maar kwam kracht (en een speelster) tekort voor net dat laatste tikje. Ook geen echt grote kansen dus. Samengevat: iedereen blij met het eindsignaal, de puntendeling terecht.


Gaby kan de rappe vleugelspits van Hillegom de doorgang beletten onder toeziend oog van Karin.

Maar ach, vorig jaar was de opstart van het seizoen in de beker ook niet best. Het komt straks vanzelf wel weer, zeker als de fitheid van diverse speelsters weer op niveau komt, want daar moet nog wel even aan gewerkt worden. Natuurlijk is doorbekeren wel zo leuk. Dat moet dan gebeuren in de uitwedstrijd volgende week tegen Kolping Boys uit Alkmaar-Oudorp. Een hele oude bekende uit een grijs verleden, met een van de meest bewogen wedstrijden uit de meiden voetbalgeschiedenis van Overbos ooit. Met een paar honderd man langs de lijn, en een TV camera op het dak. Dat zal volgend weekend allemaal niet het geval zijn. Een gelijkspel volstaat overigens voor het behalen van de volgende ronde, maar Kolping Boys mag niet onderschat worden. Die zullen er nog vol voor gaan, want bij winst zijn zij door. Meiden, alle succes, de scherpte komt vanzelf wel weer. En er is hoe dan ook weer hard gewerkt.

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!