Zakelijke winst VR1 op WSV ’30 met fraaie goals

WSV 1930 VR1 (zon)

0 - 4

Overbos VR1 (zon)

5'
14'
26'
61'

Competitie

2e klasse E

Datum

27 oktober 2019 12:00

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vorige week schreef jullie verslaggever dat de VR1 in de uitwedstrijd tegen WSV ’30 weer een onbekende tegenstander zou treffen. Maar een kleine anderhalf jaar geleden was de ploeg uit Wormer nog de tegenstander in de nacompetitie die het lot van onze VR1 bezegelde. Degradatie dus. Eén seizoen en een kampioenschap later is Overbos echter weer terug en zijn de rollen helemaal omgedraaid.

Natuurlijk blijft iedere tegenstander er eentje om je niet in te vergissen. De punten zijn duur in de top van de tweede klasse, waar Overbos aansluiting met lijstaanvoerder Hoogland moet zien te houden. Op het fraaie sportpark van Wormer startte Overbos daarom heel geconcentreerd en zette direct druk. De eerste de beste fraai lopende combinatie spleet de defensie van WSV al na 5 minuten uiteen. Zeker zo’n vijf Overbossers tikten elkaar de bal in één beweging door. Het laatste zetje van Sono deed de bal panklaar leggen voor de instormende Marisa. Ze had de smaak van het scoren al aardig te pakken de laatste weken, dus liet ze zich ook deze kans niet ontgaan: 0-1!


Marisa haalt aan voor de eerste treffer, ter bekroning van een vloeiend opgebouwde aanval

Daarna was het wachten eigenlijk alleen maar op de tweede treffer. Aanvallend had WSV tegen de Overbos-verdediging tot dan immers weinig in te brengen. Diverse goede kansen wilden er nog niet in tot de 14e minuut. Niet eens een grote kans zelfs. Immers, weer werd een aanval gesmoord toen de keep de bal wegwerkte. Met een stuit leek die vervolgens over spits Lieselotte te gaan, die met haar rug naar, en op 7 meter van, het doel stond. Kansloze missie, maar voor Lieselotte is het begrip kansloos per definitie onbekend. Met een volkomen onverwachte achterwaartse kopbal kromde ze alsnog de bal binnen, hoog over speelsters en keepster heen. 0-2, het ging crescendo.


De achterwaartse kopbal van Lieselotte verraste niet alleen de supporters. Nog beter,  het verraste ook de verdediging en de uitstekende doelvrouw van WSV, 0-2 voor!

Nog even had Overbos alle initiatief en telden we al een paar keer de derde treffer. Maar die viel niet, en erger, het spel zakte wat in. Het bood WSV plotseling de mogelijkheden om verder naar voren te komen. En zowaar, ineens had Overbos het moeilijker. Twee grote kansen kregen de Wormers zelfs voor rust op de aansluitingstreffer. Een boogbal was voor keep Veerle niet te houden, maar een heel attente Kirsten bracht op de lijn redding. En bij de andere kans kwam de spits kracht tekort om de bal in het doel te werken. Veerle kon nog keren. Overbos ontsnapte.

  
Kanjers Gaby en Emma in actie. Met volop concentratie voor bal en spel.

Na de thee had WSV weer het initiatief, zoals het kwartier voor rust. Dit keer was het niet meer dan optisch, want de verdediging stond als een huis. Overbos probeerde het langzaam weer in de aanval, maar veel mooi gedachte dingen wilden in de praktijk niet vlotten. Een kwartier lang huppelde de wedstrijd zodoende maar een beetje in het rond. Totdat uit het niets Overbos de 0-3 aantekende. Een aanval leek afgeslagen, maar Kirsten wist de bal toch terug te veroveren. Ineens lag die voor de voeten van Lieselotte die van buiten het strafschopgebied geen seconde nadacht, maar de bal ongelooflijk hard de rechter bovenhoek indreunde. Mooie zweefduik van de prima WSV-keepster, maar ze had slechts het nakijken. Daarna had Overbos het overwicht terug van het eerste gedeelte van de wedstrijd en dienden de kansen zich weer op rij aan. Uit een daarvan scoorde weer Lieselotte, die zich door de hele verdediging werkte en de bal in de hoek schoof. Waarmee ze de doelpuntloze periode, na al haar treffer van vorige week, definitief achter zich heeft gelaten. Top!

  
De pegel van Lieselotte voor de 0-3 was zo onverwacht, de fotograaf kon enkel nog de nastuiterende bal meepikken.

De meiden gingen nog op jacht naar de vijfde treffer, maar stonden plotseling nog maar met tien vrouw in het veld. Danique moest ineens afhaken. Het typische kunstgrasprobleem: wegdraaien waarbij de noppen zomaar muurvast blijven zitten in de kunstvezels. Dikke enkel, ijs, etc. Laten we hopen dat het meevalt, om te beginnen voor Danique zelf, maar ook voor het team. Sterkte meid! De vijfde treffer kwam er met z’n tienen niet meer, maar ook geen problemen achterin. De winst werd simpel over de streep getrokken. De scheidsrechter trok er niet echt meer tijd bij, en dat was goed zo. Een verenigingsscheidsrechter dit keer, maar heerlijk neutraal fluitend. Prima gedaan dus. Al had Overbos in WSV ook een heel sportieve tegenstander.

  
Opnieuw Lieselotte zelf niet op de scoringsfoto. Maar het was wel haar goal voor de hattrick, en de 0-4.

Samenvattend was het niet de meest sprankelende wedstrijd, daarvoor wilden teveel zaken bij tijd en wijle net niet goed lopen. Maar de inzet en werklust waren weer toppie, en met de nodige acties die wel goed gingen onderstreepte Overbos de rechtmatigheid van de dik verdiende winst. Zakelijk misschien verder, gedegen, regelmatig, maar toch. Zeker alle acties die tot de fraaie doelpunten leidden, waren van hoog niveau. Van harte proficiat, meiden, we zijn weer trots op jullie. Volgend weekend dan de eerste echt grote krachtmeting van het seizoen. Tegen Limmen thuis, een inmiddels meer dan oude bekende. En een tegenstander die ook bovenin meedraait. Overbos staat inmiddels tweede, al is dat (virtueel) gedeeld met De Kennemers dat nog een wedstrijd te gaan heeft. Hoogland voert de ranglijst aan, alles gewonnen tot nu toe. In december staan die wedstrijden op het programma. Tegen de kerst weten we pas echt waar deze competitie toe zou kunnen leiden. Maar het is nu al duidelijk dat puntverlies meteen de zaken heel lastig maakt. De concurrentie aan de top is venijnig. Meiden, blijf er voor gaan!

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER

Teamfoto’s: KLIK HIER

Deze foto’s waren vorige week al gemaakt, maar niet meegekomen in de fotogalerij. Bij deze alsnog.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!