Overbos VR1 op vele fronten afgetroefd door Hoogland

Overbos VR1 (zon)

1 - 5

Hoogland VR1 (zon)

14'
... (e.d.)
19'
... (schot)
22'
... (schot)
76'
... (schot)
85'
89'
... (intikker)

Competitie

2e klasse E

Datum

15 december 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Overbos was zo ongeveer het laatst overgebleven team dat nog een barrière had kunnen opwerpen op het pad richting kampioenschap van Hoogland. Die kwam deze zondag op bezoek aan het Leenderbos. Helaas, in plaats van die barrière werd al snel het pad met een openingsdoelpunt in eigen goal voor de Amersfoorters geëffend. Vervolgens bleek dat op heel veel onderdelen de gasten stukken verder waren dan Overbos.

Maar dat was eigenlijk al het geval voor de wedstrijd, want de warming-up verschilde al hemelsbreed van dat van Overbos. Een intensief programma met een brede selectie werd heel geconcentreerd afgewerkt met behulp van een brede staf. Hier kwam al een belangrijk onderscheid aan het licht. Dat zegt evenwel zeker nog niet alles, maar achteraf wel. Nadat Pupil van de Week Evani Verschuuren haar mooie en rappe openingsdoelpunt had gemaakt was het de beurt aan Overbos om te bewijzen dat het dit seizoen serieus om het kampioenschap mee wilde voetballen.


De Hoogland defensie was simpelweg te sterk vandaag.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd nog gelijk op, maar uit het niets viel volkomen onverwacht een eigen doelpunt. Een corner die zomaar achter keep Veerle werd gekopt zonder ook maar iemand in de buurt. Hoogland kreeg vleugels en brandde nu echt los, mede onder aanvoering van een heel getalenteerd junior-talent. Binnen goed 5 minuten lagen er nog twee treffers achter Veerle. De wedstrijd was binnen 25 minuten al helemaal gelopen. Razendsnelle counters, balvaste passes, ballen die over 40 meter loepzuiver werden getrapt. Maar vooral met de  wilskracht van alle speelsters om kampioen te willen worden. Overbos probeerde het wel, werkte ook heel hard, maar liep zich continue vast in een stevige en vooral heel goed georganiseerde Hoogland-defensie. Na zo nu en dan striemende regen werd de rust zonder verdere kleerscheuren bereikt, zij het wel drijfnat.


In het laatste kwartier kreeg Overbos dan toch nog de nodige kansen op een treffer. Het werd slechts één keer beloond.

Ook na de pauze onverkort hetzelfde beeld. Optisch leek het spel evenwichtig. Overbos werd nooit weggespeeld en wist vele aanvallen op te bouwen. Maar Hoogland pareerde alles uiterst kundig, maakte nergens fouten, bleef in iedere situatie beheerst en was in de counters gedreven en o zo efficiënt. Kwalitatief op alle fronten beter. In het laatste kwartier wist Overbos dan toch zo ver te reiken dat het de eerste grote kansen crëeerde, mede door toedoen van Lynley die zich met het Hoogland niveau overigens prima kon meten. Maar zodra de tegenstander in de gaten kreeg dat het link werd achterin, zette het een tandje bij en was het boem-pats-goal. 0-4 i.p.v. 1-3.Lynley kon het de Hoogland defensie regelmatig moeilijk maken. Maar het was niet genoeg vandaag.

Toch lukte het Lieselotte nog de tegentreffer binnen te werken, na een mooie dieptepass opgepikt te hebben. Edoch, vlak voor tijd sloeg Hoogland nogmaals toe. Diepe bal op rechts, run naar de achterlijn en strak voor, perfect meegekomen en getimed door de spits. Tja….. boem-pats-goal weer. 1-5 de eindstand. Overbos was zeker niet weggespeeld, maar wel overklast. Een les in een heleboel zaken. En als je ooit eerste klasse wilt voetballen dan zullen die zaken toch verbeterd moeten worden, zoals ook het hebben van minimaal drie wissels. Geen kritiek, een nuchtere constatering. Het pad naar het kampioenschap ligt wagenwijd open voor Hoogland, voor Overbos wordt het nu knokken om een plaats in de nacompetitie.

Maar eerst wacht een heerlijke winterstop. Natuurlijk eerst en vooral een fijne tijd om door te brengen met familie en vrienden. Maar ook een tijd om alle blessures en ziektes te overwinnen. En vooral ook om met elkaar eens goed van gedachten te wisselen hoe de tweede seizoenshelft gespeeld moet gaan worden en de doelen met elkaar nog eens op rij te zetten. Het vizier in dezelfde richting en op scherp zetten heet dat dan. Om er vanaf 26 januari weer vol voor te gaan. Want bedenk wel dat in een eventuele nacompetitie Overbos met dit team ver kan reiken hoor! Maar dat kan alleen als jullie er met z’n allen voor gaan. Aanwaaien komt helaas niets, met hard werken, keihard trainen en rotsvast geloof in succes wél! Meiden, ga ervoor, de supporters geloven er nog volop in. En och, wie weet heeft Hoogland ook nog haar pechdagen, hoe klein die kans ook lijkt. De bal blijft rond, nietwaar. Iedereen een hele fijne kerst gewenst en voor straks een prachtige duik in het nieuwe jaar.

Alle wedstrijdfoto’s: KLIK HIER

Foto’s Pupil van de Week Evani Verschuuren: KLIK HIER


Aan Pupil van de Week Evani heeft het niet gelegen. Ze deed haar best vandaag. En dat werd beloond met mooie cadeau's, uitgereikt door coach Alex en Manager Voetbalzaken Jorn. Achter haar Lieselotte en keep Veerle.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!