Diepvries-drieluik goed afgesloten - OverbosWEB

Diepvries-drieluik goed afgesloten

Overbos JO10-2

-

VVC fc JO10-3

Competitie

3e klasse (2e fase) 21

Datum

10 december 2022 9:30

Accommodatie

Sportpark Overbos
Leenderbos 101
2134TZ
HOOFDDORP
tel. 023-5638777

Na twee weekjes even afwezig te zijn geweest is hier het vervolg over onze helden van JO10-2. Wat hebben jullie gemist? Een diepvries tweeluik die 5-7 en 5-4 verloren gingen. Duidelijk is dat onze vedetten liever in mooi weer voetballen. Maar de lop van Jens die een eenduidig geluid van de toeschouwers uitlokte namelijk : Bergkamp, Bergkamp die inderdaad veel weghad van de specialiteit van Bergkamp en het hattrick kado van Makar ten spijt gingen deze potjes toch verloren.

 

Gebrand om toch met een goed gevoel onder de kerstboom te zitten gaven onze jongens en meisjes ‘ acte de présence’ vandaag. VVC moest worden verslagen worden. Anna onze onmisbare trainer/coach moest vandaag examineren, hetgeen uiteraard goed ging maar wij wisten al langer dat zij hastikke goed met deze groep heeft samengewerkt. Samen met Peter wordt er gericht getraind. Gefeliciteerd Anna.

 

De eerste minuten waren om te genieten, de bal ging van voet tot voet en mooie driehoekjes en combinaties volgden. Danique was een constante dreiging voor de VVC verdedigers. Het was onvermijdelijk dat na de derde ‘rush’ op goal de bal toch uiteindelijk in het doel belandde. Mooie goal van de vrouw in vorm. 1-0

 

Er werd goed aangevallen maar het was ook duidelijk dat VVC goed kon verdedigen. Wij ook dus het werd een boeiend duel. Gevaarlijke aanvallen werden afgeslagen door gewiekste verdediger Jesse, fysiek sterke Sjefke die na twee harde ballen op het lichaam weigerde op te geven en gewoon doorging en mocht er toch iemand doorglippen is er altijd nog Keetie ‘Beton’ die de weg naar de goal versperde. Het dreigde een hinderlijk schaakspel te worden zoals het WK debacle van Oranje gister….. maar wat is de sleutel tot succes in zo’n wedstrijd?…. juist de wingbacks laten opkomen. En toen gebeurde het…….toen gebeurde het…..alsof we in een ander universum terecht kwamen……alle geluid leek weg te trekken ….alsof hij de bal aan een draadje had stoomde Jesse ‘Dumfries’ op vanuit rechtsachter …. en ging een man voorbij..,, twee man voorbij en bleef op de spreekwoordelijke brommer zitten totdat hij bij de keeper kwam en de bal beheerst in de verre hoek deponeerde 2-0. Wat een prachtige goal en dan te weten dat hij vanochtend nog niet zo lekker was. Zijn teamgenoten vierden ‘ The Flash’ goal met hem. Ook de toeschouwers waren in extase.

 

Tjore, is zoals altijd niet zelfzuchtig en strooide met mooie pass-jes om zijn medespelers vrij te spelen. Makar werkte hard en sleurde en sleepte op het middenveld. Toen merkten wij dat we de tegenstander wellicht wat onderschat hadden want deze jongens konden wel degelijk voetballen en kwamen net als Oranje terug tot 2-2. Dit werd toch nog spannend. Om wat meer power te geven aan het middenveld schoof Keetie door naar het middenveld en hield zich daar kranig staande.

 

Zijn we dan Joah vergeten in dit relaas ? …. nee natuurlijk niet! Inmiddels begint het normaal te worden dat Joah schier onmogelijke ballen uit het doel kan werken maar Joah wist dat we uit een ander vaatje moesten tappen. De overwinning kon niet door combinatie voetbal in de wacht worden gesleept er was wat anders nodig…..

 

Ja zonder twijfel wist hij het … hij wist wat er nodig was… hij had de bal in de handen en zag de geslepen spits Jens vertrekken. Met een verre uittrap die in een keer bij Jesse terechtkwam verzorgde Joah ‘de’ assist van de wedstrijd, Jens deed namelijk precies wat hij moest doen een keer raken en de bal ging erin !!!!! 3-2. De laatste 3 minuten moest er nog gevochten worden voor de overwinning maar dit team wist de overwinning over de streepte trekken. Goed gedaan Jongens en Meiden!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!